Informatie voor Regionale herdenkingsavond Reformatie

Informatie van de organisatie:

1517-2017 Regionale herdenkingsavond Reformatie

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen bevestigde op de deur van de slotkerk in Wittenberg.
De Protestantse Kerk Nederland is een campagne gestart om het belang van de Reformatie onder de aandacht te brengen. Iedere provincie heeft een maand toegewezen gekregen om activiteiten te organiseren. Overijssel heeft de maand januari.

Op donderdagavond 26 januari wordt er in de Dorpskerk van IJsselmuiden een regionale herdenkingsbijeenkomst gehouden. Aanvang: 20.00u.
Dr. W. Dekker uit Oosterwolde zal een lezing houden over het bekend geworden boekje van Maarten Luther: ‘De vrijheid van een christen.’ Wat is echte christelijke vrijheid? Luther zegt: ‘Voor anderen een Christus zijn, vrij van wetticisme, onderworpen aan het juk van Christus.’ Wat betekent dat vandaag? Een actueel onderwerp! Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de lector.

Het Chr. mannenensemble Salem, Marcel ten Brinke (piano/orgel), Anne en Joï ten Brinke (viool) zullen muzikale medewerking verlenen. Ook is er samenzang van enkele door Luther geschreven liederen. De opening van de avond wordt verzorgd door ds. J.A. Brussaard.
Gratis entree (er zal een collecte worden gehouden).

dorps