Dirigent

De muzikale leiding van het ensemble is in handen van onze dirigent, Herman Kamp. Herman (1969) is op 7-jarige leeftijd begonnen met orgel en vioollessen en op 15 jarige leeftijd met pianolessen. Vanaf 1988 studeerde hij piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka en Thom Bollen. Na zijn afstuderen in 1995 studeerde hij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en sloot deze studie in 1997 af. 

Herman heeft een lespraktijk piano en orgel. Ook begeleidt hij regelmatig koren, zangers en instrumentalisten op de piano of op het orgel.

Sinds 1997 is Herman koordirigent, waartoe hij de applicatie-opleiding Koordirectie volgde bij de SNK. Sinds 1999 dirigeert hij kamerkoor Vox Flevium en sinds 2000 het Hattems Mannenkoor. Herman is als tweede dirigent en repetitor werkzaam bij het Flevo’s Mannenkoor en het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten. Met het kamerkoor Vox Flevium heeft hij enkele malen prijzen in de wacht gesleept. Naast deze koren was hij in het verleden dirigent van het christelijk gemengd koor ‘DEV Kamperveen’, gospelkoor ‘Thiemo Credo’ te Lemelerveld en algemeen gemengde zangvereniging ‘Echo der Golven’ te Swifterbant.

Als organist is hij verbonden geweest aan diverse kerken. Momenteel bespeelt hij het orgel tijdens de erediensten in de Nederlands Gereformeerde Nieuwe Kerk en in de Gereformeerde Westerkerk in Kampen. Daarnaast is Herman sinds een aantal jaren actief als orgeladviseur.